Ugrás a fő tartalomra

Csipke-hópelyhek

Találtam itthon egy csomó csipkét.


Bár tudtam, hogy nem vagyok túl ügyes, tehát varrás, komoly kézműveskedés kizárva, szerettem volna kitenni őket valahová.

A karácsony táján kivilágított utcákon sétálva láttam meg az egyik legszebb kávézó ablakában a csipkékből kirakott karácsonyfát, és innentől nem volt megállás.

Öö, ebből a nem túl bizalomgerjesztő állapotból indultunk. Lavórban folttisztítós, majd öblítés után keményítős víz. Először úgy tűnik, mintha nem történne semmi, de száradás után azért látszik, hogy de.


Vasalás után egyszerűen felkerültek az ablakra, cellux segítségével.Annyira szerettük, hogy még januárban is fent maradhatott a dísz - mondanom sem kell, mindegyik darabnak külön története van, és esetlegességében is nagyon szépen mutat a kompozíció (még az sem baj, ha van hibás, picit szakadt a csipkék között, lásd még: patina).

Fehér függönyökkel párosítva eléggé szép.
És ha már az ablakról esett szó, alatta kapott helyet a fehérre festett üveges asztalka mint virág- és magazintartó. Felülnézetből:


Nálatok milyen téli dekorok vannak?
Megjegyzések

 1. Gyönyörű!!!!! Én is gyűjtögetem a csipkéket.:)
  Megmutatnád esetleg több oldalról ezt az érdekes asztalkát????? Ha lehet...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Mamka. Valami tavaszias dekorációban is helyet kell kapniuk ezeknek a csipkéknek...
   Az asztalkát hamarosan még mutatom más szögből is.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…