Ugrás a fő tartalomra

Több mint szálláshely - adventi interjú és játék Catherine Dickensszel

Két éve tervezem, hogy Catherine Dickens lakberendezővel vidéki vendégházairól egyszer beszélgetni fogok. A blog indulása óta szerettem volna megtudni, hogy mi inspirálja őt és mit gondol a vidéki stílus esszenciájáról, a hazai lehetőségekről. A novemberi délelőttöt, amikor az interjú létrejön, megtölti energikusságával, közvetlenségével, lebilincselő és mulatságos történeteivel.


Ha hazai Cottage-okra, kunyhókra gondolok, azonnal a csákberényi Eco Ház jut eszembe - valószínűleg azért, mert a legtöbb magazin a rusztikus hangulatot tartja a legvonzóbbnak. A lambéria kiváló textúrája nagyon jó alapanyag, a fehér szín pedig olyan, mint a tiszta vászon, amelyre a színes dekoráció segítségével festhetünk.









Amikor az egzotikus hangulatú fürdőről kérdezem, Catherine elmeséli, hogy a karibi térségben élt, és a mexikói csempék, mosdókagyló mellett a világoskék színű spaletták is ezt az időszakot idézik. A mosdók annál is inkább, mert Magyarországon nem készítenek eléggé különleges mosdótálakat.

Manapság az Eco Ház mellett a Kis Alma Ház a legnépszerűbb, de a Nest ("Fészek") és Józsi háza is nagyon közkedvelt.





A vidéki stílus elterjedését tekintve a legjobb, legígéretesebb irány az elmúlt években a pincészetek és a hozzájuk kapcsolódó szálláshelyek területén látszik. Ott van például a gyönyörű Zirc. De sok lehetőség van nem csak közvetlenül a budapesti agglomerációban, és Catherine szerint egyáltalán nem csak a kastélyokban! Felcsillanó szemmel említi Dorkát, a Hip Homes Hungary megálmodóját és vezetőjét.


Catherine vendégházaival kapcsolatban pedig először is az történik, hogy az embereknek nagyon megtetszik maga a hely. Van valami a környezetben, ami megfogja az odalátogatókat.
Mindehhez kapcsolódik - ahogyan Catherine egyik barátja megfogalmazta: - a Boutique-stílus és önellátás - egy hotel szolgáltatásaival egyszerre.

Ez az a hely, ahol "alap" az internet-hozzáférés, ugyanakkor Catherine személyre szabott útmutatót írt a vendégeknek. Ibi néni házias ételeket készít, ha valaki nem szeretne önellátó módon pihenni. Amikor egy pár megérkezik, égnek a mécsesek, és minden tökéletesen adott az ellazuláshoz...  A gyerekek is imádják a kutyát, a helyet, mindent. A műhelyből hamarosan szépségszoba lesz, így még közelebb kerülnek a kényelmi szolgáltatások.
Lakberendezőként azt tanácsolja, ha az ember új építésű, de nem vidékies (vagy akár jellegtelen) házat szeretne "country-asítani", akkor legjobb a padlóval kezdeni: antikolt hatású laminált burkolattal, vagy természetes hajópadlóval, faburkolattal.


A fal pedig "ne legyen sima". Lehet azután újrahasznosítani bontott ajtókat, spalettákat, a fürdőbe pl. természetes téglapadlót tenni. Magzsákkal kárpitoztatni. Lomtalanításból mindenfélét szerezni, ahogyan ő is teszi a mai napig.


Beszélgettünk arról, hogy jó lenne, ha Magyarországon is lennének antik és/vagy bontott építési anyagokat nem csillagászati áron áruló lerakatok, lámpaboltok (mert  ma még gyakran kedvezőbb áron lehet lámpát vásárolni Franciaországból vagy Belgiumból).

A Catherine's Cottages hangulatához nagyban hozzájárul, hogy a vendég tudja: az asztalos, a kovács, a kárpitos, de még az internet-szerelő fiúk is a környező falvakban élnek. Catherine jó kapcsolatot ápol velük, élmény hallgatni a történeteit.


Nagy álma, hogy nagyjából öt év múlva megépüljön a saját végleges házuk. Egybenyitott terekkel, időtlen stílusban, tégla padlóburkolattal. A színvilága törtfehér lesz, esetleg némi mediterrán kékkel, (mustár)sárgával élénkítve itt-ott. A kovácsrács belső terekben alkalmazva szintén nagy kedvenc.

Milyen vidéki tárgyra, eszközre vágyik még? - kérdezem, Catherine pedig úgy meséli el, hogy miért éppen nyári fürdőszobára és szabadtéri nappalira, hogy azonnal megértem: ezek tényleg fantasztikus találmányok!


Kitérünk két tipikus magazin-kérdésre is. Az első: milyen számára a tökéletes hétvége? Pénteken leutaznak a birtokra, finom vacsora és a csillagok várják őket, másnap a saját lován lovagol egyet, barátokkal találkozik a Vértesben, élvezi az ügyes környékbeli lányok nyújtotta magas színvonalú pedikűrt, manikűrt, esetleg egy masszázst is. Természetesen az ideális hétvége része a séta, a vasárnapi mise, a borozgatás valamelyik barát házában, jó időben a fürdés a medencében. Vasárnap délután 6 óra körül utaznak vissza a fővárosba.

A másik kérdés: milyen kellemetlenség történt az építkezés során? A kandalló építése. Az első nagyon szépséges lett, de egyáltalán nem töltötte be a funkcióját - lebontották, csőcsere, újabb bontás, háromszor építették újra, hogy befűtse a helyiséget.
Az úszómedence körüli faburkolatba pedig időközben beköltöztek a darazsak, és azt is fel kellett szedni...
Ahogy az lenni szokott, mára ezek csak kedves történetek, a birtok minden egyes háza pedig teljes pompájában, vidékies bájával várja a látogatókat.

Ajándékötlet (ez még nem a játék:)): adj Catherine kunyhóiba szóló utalványt szeretteidnek karácsonyra!
Szinte bármilyen (értelmes) összeggel feltölthető, és a birtokon egész évben beváltható. (Több példa volt arra, hogy a szülők olyan vouchert kaptak felnőtt gyermeküktől, amely megfelelt az anyagi lehetőségeinek, majd kipótolták az összeget - így üdültek hazánk egyik legnívósabb szálláshelyén!) Érdeklődj a lehetőségekről a krisztina@catherinedickens.com címen Farkas Krisztinától.








JÁTÉK:

egy szerencsés Country Komfort-olvasó egy két személyre, két éjszakára szóló vouchert kap ajándékba a Catherin's Vineyard Cottages jóvoltából.


Teendők, ha szeretnél részt venni a játékban:

1. Legyél a Catherine's Vineyard Cottages és a CK követője a Facebookon; és
2. Írd ide, a bejegyzés alá, a Facebookon is használt neveddel, hogy neked melyik ház a kedvenced a birtokról! Itt tudsz alaposabban körülnézni.
3. Végül: vidd a játék hírét lájkkal, megosztással!

A játék 2012. december 14-én éjfélig tart. 




(A voucher a Sipos Ház kivételével bármelyik vendégházba érvényes, beváltható a 2013. januártól áprilisig, illetve a szeptembertől novemberig terjedő időszakban, előzetes megegyezés szerint. Amennyiben a nyertes a főszezonban szeretné beváltani az utalványát, a különbözet kifizetésével megteheti.)


(A fotókat Csondor Ágnes készítette, és a Catherine's Vineyard Cottages tulajdonai. Az ő engedélyük nélkül semmilyen formában nem jelentethetőek meg.)




Megjegyzések

  1. Mindegyik ház rendkívül ízléses, nekem mégis az Eco ház a kedvencem.

    VálaszTörlés
  2. The Nest. Imááádom az egész helyet!!
    Köszönöm, hogy játszhattam!
    Nóra Fülöp

    VálaszTörlés
  3. Kanalas-Papp Gina2012. december 10. 15:40

    The Nest. Sírok, olyan szép.

    VálaszTörlés
  4. Nekem a Nest ház a kedvencem!
    Romhányi Cseni

    VálaszTörlés
  5. :-) Már korábban is nézegettem ezeket a gyönyörűségeket. Én nem tudok választani Józsi házikója és a Sípos ház között.
    Márton Gabriella

    VálaszTörlés
  6. Valamennyi ház fantasztikus, de az Eco Ház tetszik talán a leginkább.
    A Kis Alma Ház zuhanyzója pedig nem semmi..:)
    Edit Bayer

    VálaszTörlés
  7. A Kis Alma Ház tetszik a legjobban!!! Csodaszép! Süle Zsuzsanna

    VálaszTörlés
  8. Hát, mindegyik valami fantasztikus, de talán az Eco ház a kedvencem:)
    Üdv,
    Torma Csilla

    VálaszTörlés
  9. Nehezen választok a házak között, mind gyönyörű! Ha muszáj, akkor talán az Eco mellett voksolnék. Köszi, Ternóczky Nóra

    VálaszTörlés
  10. Józsi háza... Appelshoffer Regina

    VálaszTörlés
  11. Nekem a Fészek tetszik a legjobban. :)
    Kovács Éva

    VálaszTörlés
  12. ECO Ház! :) Gyönyörűűű :) (Kaló Dorka)

    VálaszTörlés
  13. Eco Ház
    Melinda Sóti

    VálaszTörlés
  14. Józsi háza, aztán az Eco ház,de amúgy képtelenség választani. Azt hiszem ,kicsit félnék is belakni,hogy valamit bekoszolok, nem oda teszek vissza, ahol a helye van,mert annyira tökéletesek.

    VálaszTörlés
  15. szia!
    Az Eco ház tetszik a legjobban. :)

    Varga Rita

    VálaszTörlés
  16. Tényleg mindegyik nagyon szép, de nekem az Eco ház a kedvencem! :)
    Hegyes Judit

    VálaszTörlés
  17. Mindegyik tökéletes, kifinomult, ahhhh...Az ördög a részletekben rejlik! Mennyire igaz! Legyen az Eco! Kinga Bodnár

    VálaszTörlés
  18. Cseh-Németh Viktória:
    Az EKO ház a kedvenc egyértelműen! :)

    VálaszTörlés
  19. Nekem a The Nest tetszik nagyon, már csak a neve miatt is.

    VálaszTörlés
  20. Borsi Eszter:
    Kedvencem Józsi háza és a Kis Alma ház!

    VálaszTörlés
  21. Kennedy Ház. Mind gyönyörű, de az a hálószoba viszi a prémet nálam... Olyan, mint egy ékszerdoboz.
    (Kovács Blanka)

    VálaszTörlés
  22. Kedvencem az EKO ház!
    Üdv.: Csőri Ágnes

    VálaszTörlés
  23. A Kennedy ház, ha már mindenképp választani kell. :)És azok a fürdőszobák...! Mesések!
    Avigdor Gabriella

    VálaszTörlés
  24. Az Eco ház a legszebb. Köszi: Barabás Réka

    VálaszTörlés
  25. Nekem a Kis Alma Ház a nagy kedvenc, remélem egyszer kipróbálhatom :) Albert Mariann

    VálaszTörlés
  26. Mindegyik csodaszép. Mesesziget :) Az Eco és a Kis Alma a liebling.

    VálaszTörlés
  27. Nehéz a választás, nagyon szép mind. Józsi háza.

    VálaszTörlés
  28. A én liblingem az Eco. Gratulálok az interjúhoz, nagy élmény volt olvasni, és a fotók is csodálatosak. Köszönöm! :D
    Sasvári Szilvi, a Tóthné

    VálaszTörlés
  29. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  30. Még sosem szerettem volna valamit ennyire megnyerni a blogos játékok közül! Melyik ház? Bármelyik! A Kis Alma Ház és Kennedy Ház áll talán a legközelebb hozzám, de nem tudom. Nagyon nehéz választani! Amúgy nem vagyok ilyen bizonytalan típus. :)
    Judit, gratulálok a cikkhez! Szuper lett!
    UI: Borvári Lili vagyok.

    VálaszTörlés
  31. A Kennedy Ház a kedvenc, de bármelyikben ellennék. :)

    Üdv:
    Horváth Zsófi

    VálaszTörlés
  32. Mindegyik csodás.
    A Kis Alma Ház a szívem csücske.
    Éva Androkity

    VálaszTörlés
  33. Nekem a Nest a kedvenc! Szívesen megnézném közelebbről is!

    Jamniczky Zsolt

    VálaszTörlés
  34. Mindegyik csodaszép, de legjobban az Eco ház tetszik!
    Nagy Kornélia

    VálaszTörlés
  35. Anyaga és színe miatt Józsi háza talált el. :)
    Lőrincz Zoltánné

    VálaszTörlés
  36. Gombóc Artúr jut eszembe: " a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét..." Mindegyik ház és bármelyik ház tetszik! Nagyon! Ha egyszer eljutok Csákberénybe, megmondom, melyik a kedvenc kunyhóm...
    tvklari (fb név: Tamás István)

    VálaszTörlés
  37. Mesés..gyönyörű...odáig vagyok...
    A Kis Alma ház a sok türkiz miatt, a Sipos ház a terasz miatt, és az Eco a gyönyörű fürdőjéért...:D Imádom mindet!
    Hú, de jó lenne most nyerni!
    Czére Zsóka

    VálaszTörlés
  38. Józsi haza vagy bármelyik! :)

    VálaszTörlés
  39. Kustány Katalin: a Jozsi's Cottage a kedvencem, a színek, a hangulat, az anyagok, a konyhában a szekrény előtti függöny, a fürdőben a babzsák, a terasz, a kandalló...miatt. Szeretem az egészet, ahogy van :)

    VálaszTörlés
  40. Valami hihetetlenül gyönyörűek a házak! Nekem a Kis Alma a kedvencem, de a Józsi háza is mese! Köszönjük a lehetőséget!
    Üdv:Tóth Bettina Filippa

    VálaszTörlés
  41. Ha muszaj valasztani, legyen a Jozsi haza :)De akarmelyikbe bekoltoznek :))
    koszi a lehetoseget!
    Bedy Csilla

    VálaszTörlés
  42. Nem volt könnyű a döntés, de végül a Kis Alma Ház mellett voksoltam... :)
    Az első házassági évfordulónkra tökéletes ajándék lenne...Már csak ezért is örülök a lehetőségnek, amit ezúton is köszönök!
    Réka Gombkötő

    VálaszTörlés
  43. Nagyon nehéz egyet vàlasztani, és màr a képeket végignézegetni élmény volt...
    De a Kis Alma hàzban van meg a legtöbb, ami a többiben tetszik.
    Ugyhogy Kis Alma!

    (Gazdag Timea)

    VálaszTörlés
  44. Mindig is kedveeltük Catherine munkáit - talán ezek közül az Eco a kedvencünk! :-)
    Cosy & Classical Design

    VálaszTörlés
  45. Kis Alma ház az tündéri :)

    VálaszTörlés
  46. Eco ház, nagyon szeretném, megnyerni, lájkoltam az oldalakat, illetve meg is osztom. Szuper lenne elmenni kicsi férjemmel :) Kretler Nikolett

    VálaszTörlés
  47. Kis Alma ház az tündéri :)
    Zágorhidi Czigány Orsolya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbara Toth:
      Mindegyik haz a nyugalom egy kis szigete. Valasztani nem lehet kozuluk, de ha muszaj, akkor talan legyen: Jozsi's cottage.

      Törlés
  48. a kis alma ház a kedvenc!

    VálaszTörlés
  49. Barbara Toth:
    Mindegyik haz a nyugalom egy kis szigete. Valasztani nem lehet kozuluk, de ha muszaj, akkor talan legyen: Jozsi's cottage.

    VálaszTörlés
  50. Az ECO ház tetszik a legjobban!

    VálaszTörlés
  51. ECO ház a legszebb :). Brandt Diána felhasználó névvel.

    VálaszTörlés
  52. Az Eco házat látogatnám meg legelőször :)

    VálaszTörlés
  53. Mindegyik házikónak meg van a maga egyedi hangulata. Csodálatosak! Az én kedvencem az Eco ház.

    Mónika Balogh

    VálaszTörlés
  54. Józsi's Cottage a legkedvesebb nekem!

    VálaszTörlés
  55. Az Eco a kedvencem!
    Csizmadia Edit

    VálaszTörlés
  56. Eco ház a kedvencem !!!

    Schmidt Ádám

    VálaszTörlés
  57. az Eco ház a legszebb

    ADAM SCHMIDT

    VálaszTörlés
  58. Eco ház a legnagyobb kedvenc!:)

    VálaszTörlés
  59. Régóta nagy vágyam eljutni ide, pár évvel ezelőtt mikor megtaláltam ezt a csodát, az Eco ház volt a kedvencem, de most kicsit elbizonytalanodtam, mert választani szinte nem lehet. Ha ez volt kedvenc, akkor maradok, de sóhajtozva gondolok a többire is. :)

    Blazsekné Farkas Anikó

    VálaszTörlés
  60. Ez egy nagyon nehéz kérdés, mindegyik ház nagyon-nagyon szép! Talán a The Nest a kedvenc mégis.:)
    Köszönöm, Némethné Emese

    VálaszTörlés
  61. Sipos Ház a kedvenc!

    Üdv: Dömötör Annamária

    VálaszTörlés
  62. Már voltam itt körülnézni, egy csoda az egész hely. A kedvencem az Eco Ház!

    VálaszTörlés
  63. A férjem szólt rám, hogy tátva maradt a szám a házak képeit nézegetve... :)

    Majdnem ecpeccel kellett kiszámolni, melyik legyen a legkedvesebb a szívemnek. Végül az Eco házra esett a választás. :)

    Cseh Judit

    VálaszTörlés
  64. Kis Alma ház. :) Bodon Judit

    VálaszTörlés
  65. Oh, lehetetlen dönteni, szerintem. :) Józsi háza, talán. Mind csodás és mindben ellaknék.
    Egész-Schneider Kata

    VálaszTörlés
  66. Óóóóóóóó, Sipos Ház. :)
    Kátya Katalin Guzsaly

    VálaszTörlés
  67. Sziasztok! Az Éva Magazinban már olvastam a helyről, gratulálok az 5lethez! Nekem az ECO és a Józsi ház tetszik a legjobban. :) Kölkedi-Krénusz Tímea

    VálaszTörlés
  68. Jozsi's Cottage és a többi :)
    Borbáth Katalin (Incze)

    VálaszTörlés
  69. The Nest!!!
    Dezsőné Rácz Hilda

    VálaszTörlés
  70. Sipos ház a kedvenc, de az összes álomszép és ízléses!

    Kutas Kata

    VálaszTörlés
  71. Gyönyörűek a házak, de talán Józsi's cottage lenne a kiválasztott:)
    Blaskó Orsi

    VálaszTörlés
  72. Gyönyörűséges ECO ház : )

    VálaszTörlés
  73. Az ECO ház a legszebb és a többi is gyönyörű.
    Czomba Andrea

    VálaszTörlés
  74. Esetleg Józsi's Cottage? :)
    Nóra Fülöp

    VálaszTörlés
  75. kis Alma ház :) és még levendula is van! :)
    Novák Hanna

    VálaszTörlés
  76. az abszolút kedvenc az ECO ház...
    Téglás Edit

    VálaszTörlés
  77. Az ECO ház is nagyon tetszik. Üdv. Geleta Gyöngyi

    VálaszTörlés
  78. Nálam a Kennedy Ház a befutó - de igen nehéz volt a választás!
    Bernadett Farkas

    VálaszTörlés
  79. Az Eco ház a nagy kedvenc és régóta dédelgetett vágyam, hogy eltöltsek itt egy hétvégét!

    VálaszTörlés
  80. Jozsi's cottage és az Eco ház is nagyon szép!! De mondjuk az Eco a kedvencem, és nagyon szívesen eltöltenék ott egy kis időt a párommal:) üdv: Pőcze Brigitta

    VálaszTörlés
  81. A Kis alma házat választanám sok fejtörés után, de mind kedvemre való lenne :).Üdv, Mátrai Mónika

    VálaszTörlés
  82. Az ECO ház a kedvencem a sok szépség közül. :)

    Üdv.
    Nóra Nagyváradi

    VálaszTörlés
  83. A Kis Alma ház.

    fleur de lin kincsei

    VálaszTörlés
  84. Zsuzsi Méhes
    Az Eco Ház :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr

Teázós

Totálisan összefüggéstelen lesz, amit ma írok; vegyük úgy, hogy az esőt nézve virtuálisan együtt iszunk valamilyen finom teát ( te-ázás, hahaha ), és van nálam tíz noteszlap mindenféle témában. Tegnap elkezdett poszt. 1. Aki szokott a Rossmann-tól rendelni, és szereti a szakácskönyveket, annak szerintem érdemes most élnie azzal az akcióval, amelyikben bio élelmiszerek mellé Stahl Judit-szakácskönyvet adnak ajándékba. Nem tudom, miért van így, mert a stílusa néhol elképesztően modoros, mégis ő tudja azt, amitől kb. önálló olvasmány lesz a receptgyűjtemény, de mint receptgyűjtemény önmagában is vérprofi. Továbbajándékozni szintén jó. 2. Azt hiszem, el kell fogadnom, hogy az érvényesülés és kapcsolatépítés címén végzett tevékenységek 9/10-e nekem nem megy -- és nem is tartom őket ízlésesnek (biztosan azért, mert kompenzálok). Magamat pedig gyakran tartom bénának, amiért nem építek és nem érvényesülök. Ami még rettenetesen irritál, az a  "ki kinek a kije"  nevű társadalmi társ

Lomtalanítás 2020

Megint visszafelé haladok az időben: ez a szuper gyűjtésünk még akkor történt, amikor nem világméretű járványról volt szó. Az egyik utolsó gondtalan esténk volt, mondhatni. A kerületünkben minden évben figyelem az évente egyszer legálisan utcára hordott tárgyakat (bútormániásként nem bírok nem odanézni), de egyrészt nekem is volt egy minimalista fordulatom, és óvatosabb lettem az esztelen halmozással kapcsolatban, másrészt emlékeim szerint az elmúlt pár évben az egyre erősödő tendencia az volt, hogy napokkal előbb megjelentek a lomisok, krétával felrajzolták a felségterületüket, a lomtalanítás napján pedig kiváló érzékkel, hangos perpatvarok közepette lefoglalták a legmenőbb cuccokat, majd azokat tőlük lehetett megvásárolni .    A gyerekeknek gyártottam is elméleteket arról, hogy végtére is társadalmilag - vagy mit tudom én, milyen szempontból - jól van ez így, hadd éljenek meg belőle, ez nekik így is egy _megalázó, durva_, sokat utazós, hosszú, munkás nap, a mi lakásunk p