2012. június 20., szerda

Sóhaj-kategóriás ház a horvát tengerparton

Modern és rusztikus: nagyon nehéz ízlésesen ötvözni őket. - ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a kőfalú, ám belül meglepően letisztult ház fotóit. A második pedig az, hogy a burjánzó környezetbe, a szinte felfoghatatlanul szép kilátáshoz mennyire jól illik ez a párosítás. Pedig tudjátok, hogy nem vagyok nagy rajongója a minimál enteriőröknek, és őszintén szólva, gyakran fáj, amikor csodálatos provanszi házakat és toszkán villákat high-tech konyhákkal és dizájnfürdőszobákkal modernizálnak.

Itt valamiért bejön.

Ha ugyanis elképzelek egy dézsából kialakított kádat (amit amúgy sem kedvelek, és nem is nagyon értem a szakadatlan népszerűségét), egy téglából épített konyhapultot meg zsákvászon párnákat a nappaliba, talán túl sok lenne a jóból.

Azért van egy kritikus megjegyzésem: tükröt a mosdó fölé, plíz!

Ismersz valakit, aki parasztházba vagy más, autentikus vidéki otthonba nem rusztikus berendezést választott? Ha igen, milyen hatást kelt? (Nem az adott ismerősöd, hanem a berendezés :o). Te bevállalnál hasonlót?


 
(forrás)

5 megjegyzés:

 1. ..na..ez nekem nagyon bejön..minden tetszik benne:)igy ahogy van ..elfogadnám:)

  VálaszTörlés
 2. Nekem is tetszik, nagyon is. Es nem igaz, hogy teljesen modern. Vakolatlan falak, hajopadlo, teglaburkolat a padlon, lathato gerendak stb. En mar lattam ilyet, ahol a minimalista modern teljesen passzol a hagyomanyos rusztikussal. Ez is olyan es nagyszeru. Hogy sikeres legyen az ilyesmihez nagyon finom raerzes, jo izles, vagany style es penz kell.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan! Mert ez a ház olyan lenyűgöző környezetben áll, hogy elbírja, sőt igényli a belső terek letisztultságát. És a ház anyagai is abszolút autentikusak.

   Törlés
 3. Nagyon szép valóban! Voltam már hasonlókban és hát a túlbútorozott belsők csak a kilátást nem tudják megölni, a hangulatát a háznak nagyon:(
  Egyébként van tükör a mosdó felett:)! csak a kézmosónál nincs, de oda nem is hiányzik, talán.:)

  VálaszTörlés