2015. február 24., kedd

Vidékies alapdarab 4./12: a cementlap

Régóta tudom, hogy a burkolatokon sok múlik. Nagyon sok (lásd azt a bizonyos korábbi bejegyzést)... Legutóbb egy fantasztikus helyszínen megrendezett pop-up store és kiállítás közben erősödött meg bennem az elhatározás, hogy valamikor, valahol kell nekem cementlap. Ha egy darab, és edényalátétnek fogom használni, akkor is.


Persze, kiérleltebb a terv: legelőször valószínűleg maradék mezei padlólapok között, *egyszer, majd az álomházban* egy szoba közepén lesz dekorációs elem pár darab cementlap, a marrakeshcementlap.hu-ról. Hiába iszonyú menő a patchwork-lerakás, legjobban az eredeti mintázatokat szeretem, például ezt nagyon.

A Marrakesh Cementlap manufaktúra-jellegével mi, vásárlók csak jól járhatunk: a tulajdonos időről időre maga ellenőrzi a gyártás folyamatát Marokkóban. A minőséget, a színeket, mindent. (Azután persze nem robogón, hanem hatalmas konténerekben utaznak az igencsak súlyos darabok.)


Anno, amikor még csak néhány mintát gyártottak, egzotikus tárgyakkal kiegészített fényképeiken ismerkedtünk a lapokkal. (Tényleg, valamikor puffot is szereznem kell majd, imádom.)
Majd elkezdtek gyűlni a referenciák: mostanra számtalan magánlakásban és étteremben, kávézóban figyelhetjük meg a Marrakesh cementlapok térhódítását - polgári, egzotikus, retro, ipari és vidékies stílusú enteriőrökben egyaránt. Észrevettétek, hogy a metrócsempe a falon + cementlap a padlón kombináció szinte alapértelmezetté vált? Ezért kicsit neheztelek is, *egyszer, majd az álomházban* muszáj lesz valami egyedit kitalálni a falra, és nehéz lesz nem mellényúlni.

A rengeteg ötlet közül az egyik: szőnyegszerű lerakás.


Jöjjön az aktuális fő-fő kedvenc képem. Biztosan azért, mert nekünk is van ilyen - lomtalanításból megmentett - fotelpárunk, meg hát azért, mert ezzel a stílussal azonosulok a legkönnyebben.


A már emlegetett patchwork-változat egy werkfotón:


...és a végleges berendezéssel.


Összegezve: színfoltként, minőségi burkolatként, hangulati elemként is zseniális a cementlap, és ma már akkora választékban kapható (közel 200féle van most), hogy nagyon komoly feladat kiválasztani a kedvencünket. De egye fene, valahogyan megbirkózunk ezzel is. :-)
A Marrakesh cementlap weboldalát itt, Facebook-oldalát itt találod.
A fotók a Marrakesh Bt. tulajdonai.

6 megjegyzés:

 1. De jó, hogy újra vannak bejegyzések! és ilyen sok jó kép!
  Nagyon tetszik ez a stílus, de én csak edényalátétben gondolkodok egyelőre. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Szilvi,

   köszönöm a dicséretet, próbálom tartani a rendszerességet most már. Amióta írtad ezt, fellelkesültem, és lett is cementlap- alátétem. Hogy ne csak beszéljek róla. :-) Hamarosan lefotózom, és felkerül a FB-ra.

   Törlés
 2. Ez eszméletlenül jó! Bár nekem a falon jobban tetszenek a minták. Szóval én, ha cementlap, ha nem, tuti a falra tenném. Meg újabban a mozaikba szerettem még bele. Találtam is egy cikket a múltkor, nekem nagyon tetszik: http://lakberinfo.hu/belsoepiteszet/burkolatok/2015-03-11-varazslatos-szinek-es-mintak-a-sicis-mozaik-23/
  Üdv, Vera

  VálaszTörlés
 3. hello nàlam lennének retro tisztiott mintàs cementlapok akit èrddekelne hivjon06305460217

  VálaszTörlés
 4. hello nàlam lennének retro tisztiott mintàs cementlapok akit èrddekelne hivjon06305460217

  VálaszTörlés
 5. hello nàlam lennének retro tisztiott mintàs cementlapok akit èrddekelne hivjon06305460217

  VálaszTörlés