Ugrás a fő tartalomra

Magazinmánia: Ideal Home

Tetszik. Nagyon tetszik. Egy nagyágyú következik, amely az ideális otthonról szól.


Biztosan nagyon prózai vagyok, de szeretem, ha egy magazin jó sok oldalon közöl értékes tartalmat, és
 • több mint 90 éve vezető szerepet tölt be a magazinpiacon (idősebb, mint a BBC!);
 • korát meghazudtolóan modern: az iPad-es verzió és különféle blogfelületek (pl. a Home Shopping Spy Blog) mellett például a Twitteren is jelen van;
 • sikerének egyik titka, hogy realisztikus, megvalósítható ötleteket kínál;
 • miközben tudja és hirdeti, hogy "Home is where our heart is";
 • az eladási listákat tekintve abszolút No. 1, csak az Egyesült Királyságban közel 50.000 előfizetővel;
 • a világ 70 országában kapható.
Jól látjátok, itt nem kifejezetten vidéki otthonok szerepelnek, szélesebb a merítés. Mégis, a (városias) country stílus szerelmesei boldogok lesznek, ezt garantálom. Klassz, ahogyan az egyik rovat (közel) ugyanazt az enteriőrt borsosabb és pénztárcabarát verzióban is bemutatja.

Milyen érdekes tud lenni a bézs! Számomra erről szól az októberi szám.

Szuper, bútorátalakításokkal és megmentett darabokkal teli lakások bizonyítják ezt, köztük az egyik kedvencem:


Nem hiányoznak a vérprofi stílus-összefoglalók sem. Gyönyörűen sikerült az ipari stílről szóló képösszeállítás:Ahogyan fent is írtam, mindez még csak a kezdet: a lapban rengeteg olvasni- és látnivaló van (amikor először a kezembe vettem, fél óra alatt mindössze átlapozni volt időm, utána következett az olvasás). Ár-érték arányban nagyszerű, komoly hagyományokkal rendelkező, ugyanakkor meglepően friss tartalmakat kínáló magazin az Ideal Home; csak ajánlani tudom. Ajándéknak is kiváló - lehetetlen melléfogni vele.

Ha megtetszett a magazin, csatlakozz a Hungaropress Facebook-oldalához, és nézz körül a számtalan idegennyelvű kiadvány (könyv és folyóirat) között a webboltban, ahol kedvezményesen rendelheted meg akár az Ideal Home-ot is. Ha pedig kérdésed van, írj a hunpress@hungaropress címre.
Megjegyzések

 1. Milyen jó lenne ha ez magyarul is megjelenne :) biztos megvenném...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éva, sajnos arra nincs sok esély, de így is nagyon élvezetes (azért merem mondani, mert pl. a német és francia nyelvű magazinok töredékét értem, mégis imádom azokat is)!

   Törlés
 2. Felteszem azért nincs magyar verzió, mert nem érné meg lefordíttatni. Leginkább az ára miatt nem számíthatnának magas példányszámú beételre é így nem érné meg. Kár! Minden amit Judit ír az Ideal Home-ról szent igaz, bár szerintem kármennyire drága abszolute megéri, mert napokig lehet olvasgatni és még akkor is tele van olyasmivel amit még nem olvasott el az ember.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látszik rajta az igényesség, a profi csapat, sőt a tematikusság, ami szintén nagyszerű! Mintha írtad volna egyszer, hogy szereted ezt a magazint... jól emlékszem?

   Törlés
 3. PDF-ben itt fent van sok: http://www.heroturko.me/
  Csak keressetek rá.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…