Ugrás a fő tartalomra

Vidéki karácsony a városi konyhában (+ magazinok ismét)

Tavaly is készítettem gasztroajándékokat, idén egy kis csavarral ugyanígy tervezem. Úgy gondolom, másnál is hasonló a menet, de azért leírom, nálam hogyan zajlik ez: ha akad fél órányi szabadidőm, a konyhai sarok-felsőszekrényből lepakolok jó pár előre beszerzett alapanyagot (mandula, darált keksz, aszalt barack stb.), egy jól bevált tartóra: a kapcsos gyerekvállfára :-) vagy a fali mágnesrúdra kitűzöm az aktuális receptet, és nagy elánnal nekilátok a finomságok összeállításának. 

Írhatnám, hogy közben bekapcsolok valamilyen karácsonyi zenét is, de többnyire nem lenne igaz - mégis olyan, mintha szólnának a szezonális dalok, annyira jó kedvem lesz a kotyvasztástól. Az idill fokozását pedig idén is a Hungaropress gasztro- és lakberendezési magazinjai jelentik, a country Christmas feeling számomra elképzelhetetlen nélkülük (és igen, ahogy az elmúlt időszak bejegyzései is mutatják, jó néhány kiadványt kaptam szemlézésre, most mégis magazint kérek karácsonyra itthon is. Ilyen a függőség...).




Hogy mik készülnek?

Klasszul sikerült, ezért ismétlést érdemel a tavalyi fahéjas cappuccino-por by Stahl Judit (instant kávé + porcukor + kávéfehérítő-por + őrölt fahéj + kakaópor), csavar: idén bögrében fogja megkapni az ajándékozott.


Régi magazinok lapozgatása közben találtam a receptet, idén újdonság nálam a tejberizs-keverék kb. 0,5-0,75 l tejhez (kerek szemű rizs + natúr pisztácia + vörösáfonya/mazsola + kandírozott narancs + csillagánizs + fahéjrúd):


Ti milyen gasztroajándékokat készítetek?

Ha megtetszett valamelyik magazin, csatlakozz a Hungaropress Facebook-oldalához, és nézz körül a számtalan idegennyelvű kiadvány (könyv és folyóirat) között a webboltban, ahol kedvezményesen rendelheted meg bármelyik magazint. Ha pedig kérdésed van, írj a hunpress@hungaropress címre.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr...

14. blogszülinap

Ma, akárcsak 2010-ben ugyanezen a napon, két bejegyzést írok, hogy így ünnepeljem ezt a felületet és azt a sok mindent, amit attól kaptam, hogy tizennégy éve írok online naplót. :-) Utána viszont lehetséges, hogy tartok egy kis szünetet, mert van néhány időigényes dolog, amire jobban kellene koncentrálnom most, mint erre a hobbira.  Az a "probléma," hogy mivel mostanában újra szeretek blogot írni, ha van szabadidőm, automatikusan az jut eszembe, hogy befejezzem a megkezdett bejegyzés-vázlatokat, holott igazság szerint okosabb lenne most mást gyakorolni. Addig is, amíg visszatérek, néha benézek majd: írjatok kommentet akár ide, akár más posztok alá, válaszolni fogok rájuk! Akkor jöjjön néhány narancsos árnyalatú fotó és a rövid beszámoló arról, milyen az őszi szünet a háznál. H. szalagavatója után jó beteg lettem -- nem lepett meg, a sorozatos nem alvás nyilván megtette a hatását --, úgyhogy az egész hét torokfájással és náthásan telt. Egyedül azért tudtam dolgozni, mert H.  h...

Nyerj BeCake' tortatartót! - interjú és játék a TeaRoom gasztrobloggereivel

November 2-án lesz a Country Komfort második születésnapja! A tavalyi torta és a hozzá kapcsolódó játék annyira jó emlék maradt, hogy biztos voltam benne: idén is megünnepeljük a blogszülinapot. Bemutatom a TeaRoom gasztroblogot: három tehetséges lány, Edi, Vera és Eszti írja, akik receptjeiket igényes grafikákkal, gyönyörű fotókkal, egyéni ötletekkel fűszerezik. Ráadásul a bloghoz kapcsolódva egy önálló, hiánypótló brand is létrejött: a BeCake' tortatartó-manufaktúra. Végre nálunk is hozzá lehet jutni ilyen szépséges tortatálakhoz - olvasd el az interjút, és ha szeretnél nyerni egyet, játssz velünk! (A blog születésnapján bemutatom azt a szuper tortát, amit a lányoktól kaptam. Mert torta nélkül nincs szülinap. :-)) Miért a (Green) TeaRoom nevet választottátok a blogotoknak? Amikor megalapítottuk a blogot, akkor mindhárman a Greenroom-nál, egy kreatív ügynökségnél dolgoztunk. Napról-napra egyre többet esett szó a mi kis hobbinkról, melyet végül egy blog for...