2013. december 11., szerda

Vidéki karácsony a városi konyhában (+ magazinok ismét)

Tavaly is készítettem gasztroajándékokat, idén egy kis csavarral ugyanígy tervezem. Úgy gondolom, másnál is hasonló a menet, de azért leírom, nálam hogyan zajlik ez: ha akad fél órányi szabadidőm, a konyhai sarok-felsőszekrényből lepakolok jó pár előre beszerzett alapanyagot (mandula, darált keksz, aszalt barack stb.), egy jól bevált tartóra: a kapcsos gyerekvállfára :-) vagy a fali mágnesrúdra kitűzöm az aktuális receptet, és nagy elánnal nekilátok a finomságok összeállításának. 

Írhatnám, hogy közben bekapcsolok valamilyen karácsonyi zenét is, de többnyire nem lenne igaz - mégis olyan, mintha szólnának a szezonális dalok, annyira jó kedvem lesz a kotyvasztástól. Az idill fokozását pedig idén is a Hungaropress gasztro- és lakberendezési magazinjai jelentik, a country Christmas feeling számomra elképzelhetetlen nélkülük (és igen, ahogy az elmúlt időszak bejegyzései is mutatják, jó néhány kiadványt kaptam szemlézésre, most mégis magazint kérek karácsonyra itthon is. Ilyen a függőség...).
Hogy mik készülnek?

Klasszul sikerült, ezért ismétlést érdemel a tavalyi fahéjas cappuccino-por by Stahl Judit (instant kávé + porcukor + kávéfehérítő-por + őrölt fahéj + kakaópor), csavar: idén bögrében fogja megkapni az ajándékozott.


Régi magazinok lapozgatása közben találtam a receptet, idén újdonság nálam a tejberizs-keverék kb. 0,5-0,75 l tejhez (kerek szemű rizs + natúr pisztácia + vörösáfonya/mazsola + kandírozott narancs + csillagánizs + fahéjrúd):


Ti milyen gasztroajándékokat készítetek?

Ha megtetszett valamelyik magazin, csatlakozz a Hungaropress Facebook-oldalához, és nézz körül a számtalan idegennyelvű kiadvány (könyv és folyóirat) között a webboltban, ahol kedvezményesen rendelheted meg bármelyik magazint. Ha pedig kérdésed van, írj a hunpress@hungaropress címre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése