2012. október 30., kedd

Frankománia

Josephine Ryan egyike a legszerencsésebb briteknek: francia régiségüzletei vannak, könyveket írt a francia vidéki stílusú lakberendezésről, és most jön a hab a tortán: van egy kis háza Franciaországban. Tripla öröm.

Többször írtam arról, hogy pár éve még ez a vonal volt számomra a lakberendezés netovábbja, egészen addig, amíg át nem kattant valami, és el nem kezdtem a (letisztultabb) angol countryért rajongani. 

Persze, Jospehine házának némely részlete most is erős hatással van rám (konyha! lámpák! padló!).

Ti hogy vagytok ezzel a konkrét házzal és általában a francia shabby chic-kel? Melyik vidékies stílusirányzat "indít be" titeket a legjobban?(forrás)

2012. október 29., hétfő

Romantika és komfort Szentendrén

Túlzás nélkül állíthatom, ez a blog nagy valószínűséggel nem lenne, ha az itt látható házban nem vendégeskedem tizennégy-tizenöt évesen. Ez az igazi vidéki kényelem.


Ott és akkor történt valami, amitől végleg házmániákus lettem. A képeket elnézve nem nehéz megérteni, miért.

 
A gyönyörű, ősfás kerttel övezett, toronyszobás (!) villa jelenleg külföldön élő kedves barátainké, akik már akkoriban értő gonddal renoválták a réges-régi épületet, az elmúlt két évtizedben pedig a ház nekik köszönhetően elérte a legjobb formáját. Egyszerre tündököl régi fényében és elégíti ki a legmodernebb igényeket.

Szó szerint a pincétől (ahol többek között vendéglakosztály, szauna, edzőterem és mosókonyha is helyet kapott) a padlásig (a romantikus kuckóval) egy csoda. A művészet és a történelem árad a falakból, miközben végtelenül otthonos.

Kis szerelmi vallomásom :-) után nézzük az adatokat:

a több mint 300 négyzetméteren öt hálószoba, két fürdőszoba és egy fából készült, régi falburkolatú szoba található, amely leginkább angol szalonra emlékeztet. A ház jelenleg részben bútorozott állapotban van. Tökéletes cégeknek, tanároknak, családoknak.Az áron alul kínált házról részleteket itt találsz. A bérleti díj azért mindössze 80.000.- forint + rezsi (évszaktól függően 30-80.000.- forint), mert a házhoz olyan bérlőt szeretnének találni, aki odafigyel rá, gondozza is.

Mondjuk, kevés jobb dolgot tudok elképzelni, mint az ódon kőlépcsőkön lesétálva végignézni a kerten, sárga leveleket gereblyézni, felugrani egy kis forralt borért a konyhába, utána megpihenni az üvegezett társalgóban, kockás plédbe burkolózva...


Házriportnak is beillik ez a képes hirdetés, képzelhetitek, milyen élőben!

Ha a fotók felkeltették az érdeklődésed, írhatsz a countrykomfort@gmail.com címre is, hogy összeismertesselek a tulajdonosokkal.

Még egy kérés: minden lájkot és megosztást köszönünk, hiszen így esélyt adsz arra, hogy valaki rátaláljon erre a különleges házra - amit lehet, hogy már régóta keres!

2012. október 26., péntek

Nyerj BeCake' tortatartót! - interjú és játék a TeaRoom gasztrobloggereivel

November 2-án lesz a Country Komfort második születésnapja! A tavalyi torta és a hozzá kapcsolódó játék annyira jó emlék maradt, hogy biztos voltam benne: idén is megünnepeljük a blogszülinapot. Bemutatom a TeaRoom gasztroblogot: három tehetséges lány, Edi, Vera és Eszti írja, akik receptjeiket igényes grafikákkal, gyönyörű fotókkal, egyéni ötletekkel fűszerezik. Ráadásul a bloghoz kapcsolódva egy önálló, hiánypótló brand is létrejött: a BeCake' tortatartó-manufaktúra. Végre nálunk is hozzá lehet jutni ilyen szépséges tortatálakhoz - olvasd el az interjút, és ha szeretnél nyerni egyet, játssz velünk! (A blog születésnapján bemutatom azt a szuper tortát, amit a lányoktól kaptam. Mert torta nélkül nincs szülinap. :-))


Miért a (Green) TeaRoom nevet választottátok a blogotoknak?

Amikor megalapítottuk a blogot, akkor mindhárman a Greenroom-nál, egy kreatív ügynökségnél dolgoztunk. Napról-napra egyre többet esett szó a mi kis hobbinkról, melyet végül egy blog formájában keltettünk életre. Szerettük volna legalább a névvel kifejezni, honnan is jöttünk, hiszen, ha a cég nincs, mi sem találkozunk volna.


Mi a fő profilotok - mi ebben a gasztroblogban a különleges? És van-e szereposztás közöttetek?

A szereposztás eleinte nem volt tudatos, de épp úgy, mint a többi bloggernél is, idővel kialakult mindhármunk stílusa. Nemrég ismerősökkel játszottunk is, hogy felolvasásra vajon kitalálják-e, hogy melyik blogbejegyzés, kié.  90 %-os pontossággal meg is tudták mondani. Mindezek ellenére nem szeretnénk úgy érezni, hogy be vagyunk skatulyázva, mivel a blog számunkra is egy nagy felfedezés, ami folyton arra sarkall minket, hogy feszegessük saját határainkat, és mi ebben látjuk a blog jövőjét. Eleinte csak főzés és gasztronómia szeretete motivált minket, ez volt a blog motorja, tulajdonképpen minden egyéb tudatosság nélkül. 


Nemrégiben azonban az élet úgy hozta, hogy mindhárman az egészségtudatos táplálkozás követői lettünk. Úgy gondoltuk, ezzel sokaknak segíthetnénk másoknak, ez lehetne a mi kis küldetésünk. Így nemrégiben egy kis mottóval bővültünk: „…fő az egészség!”. Ezzel szeretnénk kifejezni, hogy nálunk segítségre találnak azon olvasók, akik egészségesen szeretnének táplálkozni, illetve, akik cukorbetegek vagy a candida diéta követői. Ez persze nem jelenti azt, hogy felhagyunk mindennel, ami kevésbé egészséges, de megadjuk a lehetőséget más alternatívákat keresőknek.

 
Ami jelenleg egyedinek számít, és csak ránk jellemző, hogy kihasználjuk a kreatív hátterünket, és igyekszünk a receptjeinkhez valami kis pluszt készíteni, legyen az egy lekváros címke, vagy éppen egy karácsonyi letölthető doboz. Mivel azt látjuk, hogy az olvasóink értékelik, szeretik ezeket az ötleteket, nemrégiben egy „letöltés” menüpont alatt a blog történetében eddig megjelenő összes kis plusz ötletet összegyűjtöttük.


Nagyon szépen fotóztok. Tanultátok-e valahol, vagy "csak úgy" jön?

Ketten grafikusok vagyunk, ezért a komponálás mondhatni zsigerből jön, de a harmadik tagunk is nagyon jó szemmel és sok fotós tapasztalattal bír. Sok gasztrofotót nézegetünk nap mint nap,  és ebben is igyekszünk kialakítani egy egységes stílust, mert úgy gondoljuk, hogy a blogunk arculata ezt megköveteli. Ha nagyobb közös fotózásra készülünk, akkor mindig átgondoljuk előre, hogy milyenek legyenek a fények, a színek és a hangulat, vagyis hogy mit szeretnénk végül láttatni és elérni.


Meséljetek arról, hogyan kapcsolódik BeCake' és a Tearoom blog! Milyen a tortatartó  fogadtatása?
Tortatartót sokat keresgéltünk fotózáshoz, de főleg csak külföldön találtunk nekünk tetszőt. Régóta álmunk volt egy szép, fából készült tortatál. Vera apukája mestere az esztergált tárgyaknak, sokféle dolgot készített már barátoknak, családnak. Ő volt az, aki az egész ötletnek formát adott. A színeket, az arculatot pedig Vera a párjával együtt készítette. A tortatartóval tehát elindult a saját készítésű designtárgyak értékesítése, a jövőben további meglepetésekkel.

 A fogadtatás nagyon pozitív, szinte a megjelenés napjától önálló életet él a BeCake' márka. Sorra jönnek megkeresések, fotózáshoz, forgatáshoz. Olyan színeket választottunk ehhez az alapvetően klasszikus formához, hogy sokféle stílusú otthonhoz passzoljon. Karácsony közeledtével exkluzív megjelenéssel, diófából is elkészítjük majd a tortatartót.

Mi jut eszetekbe, ha azt halljátok: country/vidékies konyha? Szeretitek ezt a stílust?

Lehet nem szeretni? Nagyon közel áll hozzánk ez a stílus, a fotóinkon is fel lehet fedezni kiegészítők formájában. Leginkább a rusztikusság, a jó értelemben vett kopottság, a natúr színek és mellettük a világos türkizek és halvány rózsaszínek, na és persze a csodálatos levendula jut róla eszünkbe. Mindhármunknak megvan a saját stílusa, de abban azért egyetértünk, hogy bármikor örömmel költöznénk egy takaros kis provence-i konyhába. :-)


Milyen terveitek vannak 2013-ra?

Szeretnénk folytatni azt az utat, amit az egészséges táplálkozás és receptek felé nyitottunk. Igyekszünk odafigyelni, hogy idényterményekkel dolgozzunk, és olyan ételeket mutassunk be, amik mindig újat mutatnak is inspirálják a blog olvasóit. Sok kis ötlet motoszkál a fejünkben, amelyek még váratnak magukra. Az biztos, hogy a letölthető a kedvességeken túl a jövőben sok más hasznos és szemet gyönyörködtető újdonságra számíthatnak az olvasóink.


JÁTÉK! 
Egy szerencsés olvasó egy 22 cm átmérőjű BeCake' tortatartót nyer, az általa választott színben (értéke 4800 forint).


Tennivalók, ha szeretnél részt venni a játékban:

1. Legyél a TeaRoom, a BeCake' és a Country Komfort követője a Facebookon, és
2. írd ide, a bejegyzés alá, a Facebookon is használt neveddel, hogy melyik a kedvenc tortád, és azt is, hogy a BeCake' tortatartó melyik színben tetszik a legjobban! A kínálatot alaposabban itt tekintheted meg.
3. Lájkold és oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal!

Figyelem! Többször előfordult az utóbbi időben, hogy az adott játék nyertese nem jelentkezett, így nem kaphatta meg a nyereményét. Kövesd figyelemmel a blogot és állítsd be, hogy a CK jelen legyen a Facebook-hírfolyamodban! Miután többszáz emberből téged sorsolt ki a random.org, ne ezen múljon, hogy eljut-e hozzád az örömhír.

A játék 2012. október 30-án, kedden éjfélkor ér véget.

(A fotók a TeaRoom és a BeCake' tulajdonai.)

2012. október 25., csütörtök

Tízből mennyi? - rovat-frissítés megosztó gyerekszobával

Régen volt már szereplője ennek a rovatnak; elsodortak az események, sokat dolgozom, és nosztalgiával gondolok vissza a blog fiatalkorára, amikor majdnem minden nap tudtam bejegyzést írni.

Azon is morfondíroztam, hogy a mostanában ismét szaporodó PR-cikkek és játékok "nem-e" keltik azt a hatást, hogy engem csak a píár érdekel a blogírásból. Hát nem.

Nekem a blog hobbi. Nem akarom bizonygatni, miért és hogyan van így, szeretem, és kész.

Ezenkívül kritikai fórum: imádom megvitatni veletek, hogy a tízes skálán egy-egy enteriőr vajon hány pontot érdemel a ti szemetekben és miért.

Itt a legújabb. Kíváncsian várom a kommenteket, amelyekből a pontszám és az érvek mellett az is kiderülhet: berendeznétek-e a gyerekszobát hasonló stílusban!


(ez a fotó is Pinterest-kalandozásból van)

2012. október 19., péntek

Nyerj sütisdoboz-készletet! - Deco Majorelle-JÁTÉK

Rooibos, gyümölcs-, fekete- vagy zöldtea: mindet szeretem. Ha van időm pepecselni, szálas formában teatojásba téve, forrón iszom őket, cukor nélkül - néha minimális mézzel. Pedig nagyon édesszájú vagyok, de szerintem az egyik legjobb párosítás a finom keksz vagy sütemény és a tea tiszta íze. Be kell vallanom, amióta hidegebb van, gyakran tízóraizom így. (Csak én nem bírom ki reggelitől ebédig evés nélkül?!)A Deco Majorelle romantikus, shabby chic, provence-i és country stílusú tárgyakat kínál, és most, második közös játékunkhoz egy stílszerű ajándékot választottam a rengeteg termék közül.

Sütisdobozt. Hármat.

Stahl Judit első könyvei óta tudjuk: a sütisdoboz lényege, hogy mindig újabbat kell venni, és mindig újabb tepsi süteménnyel vagy keksszel kell feltölteni. A never-ending, sweet story.

Tegyük ezt!

A nyertes választhat az alábbi két szett közül:

A) zöld


vagy 

B) pink


mintás, és nagyon szép mindkettő (khhhm, én választottam őket :-)). A Deco Majorelle fémdoboz-kollekcióját itt találod.Ha szeretnél részt venni a játékban, a következőket tedd:

1. Legyél a Deco Majorelle és a Country Komfort követője a Facebookon.
2. Írd ide, a bejegyzés alá, a Facebookon is használt neveddel a kedvenc (apró-/tea-)sütid nevét és azt, hogy az A) zöld vagy a B) pink szett tetszik-e jobban!
3. Oszd meg barátaiddal a játék hírét.

A játék 2012. október 22-én, hétfőn éjfélkor ér véget.